Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: yixd1990

現在就是有錢就可以強行霸占人家族點?

奔跑的春風

小妹可能係度練緊用其他字

穿多次幫就真係柒成世架啦
回復 支持 反對

無際的青空

kaling 發表於 2020-6-30 16:36
哥哥又黎年資論? 我睇你地既留言黎回覆架喎, 定係要規定玩幾多年以上既先可以留言ga?
咁專制既, 咁樣小 ...

小妹幾時再回覆我 哥哥等緊你既留言呀
回復 支持 反對

地上的月影

玩到咁真係好失敗  
其他無關而又想一齊玩d玩家
真係比呢幾粒老鼠屎害死
回復 支持 反對

路旁的落葉

哥哥姐姐們又玩爛左一個小妹
遲下會唔會扮同學仔溝返自己個女
咁人格分裂既喂
回復 支持 反對

呢喃的歌聲

>>>>>>>多謝咁多位撐我既手捉<<<<<<<多謝!多謝!

我出黎回應一下好了   (((我就只針對掛寵係我族點的人)))
我個人玩左6年平時我都唔上BBS睇野同打字
我覺得真係勁多事飛之人
我打咁多字都係第一次(我本身就唔係咁識打字  好多字都要查電話...一.一)
我諗識我既人都知我好鐘意打X 哈哈  因為唔識打  盡量比人知我UP咩-,-
我地個族係小人  不過做人都唔可以咁掛?   會唔會串左D?
我諗成個帖黎黎去去個係講緊個3件
我唔知掛寵係我族點個個係咪你地啦.我諗都中曬
你地之前點解同咁多人結怨我就真係唔多知啦
本身我自己就冇咩朋友  勁小出去交流(講緊魔力._.)
成個帖都係你地D仇家

嬴又點??    輸又點??   叻極咪打機?  
做人處事諗下後果先好做可以?  大個仔架啦(我諗-.-)
打機開開心心唔好咩係到攪到咁?   
我就真係覺得自己冇咩錯  真係忍冇可忍先上黎PO文
回復 支持 2 反對 0

邁步前進者

yixd1990 發表於 2020-7-1 04:39
>>>>>>>多謝咁多位撐我既手捉

其實你冇錯
不過你成個PO比人騎劫左JE

我係一個新手玩家 (你睇我register date 如果唔係因為之前work from home都冇開始玩)
如果有人話我係分身冇所謂, 反正都係一隻game je, d人話咩都冇咩所謂
我由開始玩到早幾日都係o個個家族到, so far so good (你話我入世未深比人呃就隨你喜歡)
個谷有人mon住捉住某人講過d咩野就po出黎小佢 (main point係人地自己同自己谷友講, d人講到黎po出黎bbs串你地家族, 要燒大件事佢, 咁有咩辦法?)

其實呢件事以我所知係有個人侵犯左你地個族點
o位人士話玩左咁多年都唔知道你地族點係o個到... (其實我玩左幾個月都已經成日見到你地係到~"~) 不過佢都有對你講左對唔住right?
至於放樹o個個人, 以我所知唔係佢地而家小緊o個個人放的

不過呢3十幾個PAGE黎黎去去都係幾個人對某1-2位人仕的舊恨 (睇唔到有新仇)
然後講D野愈來愈冇營養, 又人身攻擊又核突, 大家都幾十歲人了. 搞乜鬼要咁
我追晒咁多POST都睇唔到o個幾位大大小緊佢地D乜 (除左拍賣o個單)
反正呢到都變左討伐文, 不如一次話講返晒 (DETAIL D) 佢地以前做過咩要令你地煲到咁大, 我玩左幾個月真係唔知咁多舊事D野, 想了解下

隻GAME都已經愈來愈少人玩, 而家仲個個都係BBS做KEYBOARD FIGHTER為咩? (如果想新手了解多D佢地有幾衰都請你地講Detail d, 唔好只係講d核突野, 睇到R晒頭)

學樓主咁講
嬴又點??    輸又點??   叻極咪打機?  
做人處事諗下後果先好做可以?  大個仔架啦(我諗-.-)
打機開開心心唔好咩係到攪到咁?   

個家族而家解散左又點? 都係打機JE
我都撐你呀樓主
不過你睇下成個po比人騎劫到幾核突.....

p.s. 水藍真係帶返晒18-19年前ge回憶比我, 包括o個緊時中小學雞o個d隔空對罵
回復 支持 反對

路旁的落葉

channgoyin 發表於 2020-7-1 08:01
其實你冇錯

不如你睇哂成個post先喇
你肯定得幾個人對勤力個有意見only?
去驗下眼喇,係人都睇到大把人罵佢
同埋上三十幾頁,cap圖放左出黎,你又睇唔到?
你以為人咁得閒係到罵佢呀,佢之前唔係做得衰野多,邊有人記得佢個臭名呀。
你依咁既人淨係識blame the victim ,你唔識去睇前因後果架?
Rubbish
回復 支持 反對

邁步前進者

其實你冇錯

你地家族 的確係有好人 好多人都知道
但係你地個外交部發言人咁回應人地
“一齊玩 一齊玩”  
完全逃避問題
既然搵得佢招生 佢為家族所做既一切都係代表緊你地
你地一早就應該割蓆啦
回復 支持 1 反對 0

無際的青空

其實你冇錯

樓主都話一開始
係因為同你地講完 而你地當佢無到 佢先開帖
你地果位勤力哥就火上加油 講乜大家香港人一齊玩(唔明做乜9)
之後先陸續有人出黎講起佢地幾個既衰野
講出黎咪係想新手唔好落搭 / 同佢地接觸咁多
原來講佢地衰野係想害左你地呀?

係群入面既你地 除左果3個
加埋衝出黎柒果幾個 我睇唔到有你地個名
真係好難知你地係GAME到姓乜名乜
遲下係GAME相遇玩得埋既
我又真係會巢張LIST出黎同你對名咩?
你都識講啦 打機姐 都要玩得佢地幾個咁肉酸
搞到自己個朵咁臭 怪得邊個?
回復 支持 反對

蘊含的太陽

其實你冇錯

佢緊係冇做錯到啦師兄...人地個族係到有咩做錯...

路飛以前好多好多小小事疾人話人(即使D記錄仲係到都好難CAP哂俾你睇, 但個TG GROUP定LINE GROUP已經刪左)...疾下都唔俾? OK, 但大家打下機開心下姐, 有咩為? 以前把口已經成日得罪GROUP友

有時放D小問題上GROUP到講, D人已經唔想理佢...雖然冇人理佢唔會KEEP住煩人地...但小小事自己搞掂佢啦 (舉唔到例子冇證據  可以DIU我 9UP都得)

錯就緊係唔會認就一定, 但都唔使A字膊到咁....而家算好啦...話佢A, 佢又答B... 以前話一下都唔得架 (係每一件事)...

最大單咪雙戒果單...本身成GROUP人都撐佢, 以為佢俾人呃...又叫佢搵GM又盛...點知係BBS睇返當事人post出黎...原來人地一早俾左錢.....人地SHOW埋RECORD俾佢仲想死撐.......(太多太多細節講唔哂)

重點: 1開波就話人呃錢, 冇交易完成 (人地已經話過左數, 睇LOG一定知有冇交易完成)
        仲要人地俾double錢 (因為認定人地呃錢?) ....到而家都唔明點解要俾double
        係咁追住人地黎diu, 又話人呃人又盛, 人地幾廿歲打下機都係想開心下咋...如果隻game有bug都唔關怇事啦, 何況人地真係俾哂錢
       之後大家叫佢跪一鋪咪算, 始終衰左又屈人3w (有人diu佢唔好死都唔認衰) 佢diu返人轉頭, 我心諗人地diu你為你好咋大佬,,,衰左咪衰左唔好仲搞咁多野啦,,,,衰左點撐你呀仆街

搞到成group人都唔開心...大佬呀....學你話齋.....大家都幾十歲人了. 搞乜鬼要咁

無情白事去扣人分冤枉人唔講啦 (而家都仲有呀唔好又睇唔到)

話人地小貓...group內講野都唔使咁講啦下話? (人地係隻game輝煌既時期佢都未見識過)

可能佢邀人玩係真心 (但你post左bbs一段時間架啦.....人地要入 入左啦....diu佢真係唔好咁on9得唔得)
唔知佢心態係點 但呢個行為真係好挑釁

一直有好多好多件小事 (真係唔係單單記到).....小小野又diu 7人,,又撩事鬥非 (而家都keep到wor點樣做先睇唔到,,,,,)

大佬你估真係好得閒去diu佢咩....鑊鑊有佢既post都成班人diu佢.....係要累積左幾多野先做到

咁緊係舊仇先diu得咁勁啦....老實講正服到水藍....霸位開檔...霸族點嘈....呢d事多到不得了 (我覺得好小事) 仲要d王寵都未必係佢架tim.....不過佢成日得罪人, diu7人,,人地有位唔入返佢咩......係呀幾廿歲大家開開心心啦...佢diu人果陣又冇人咁話下佢

一個失業既毒撚傻hi上

回復 支持 2 反對 0

邁步前進者

伊賀上野 發表於 2020-7-1 09:43
佢緊係冇做錯到啦師兄...人地個族係到有咩做錯...

路飛以前好多好多小小事疾人話人(即使D記錄仲係到都 ...

高質回應
其實我真心想知道佢以前做過啲乜嘢
唔該晒師兄你嘅回覆

上面嗰幾個師兄
冷靜少少
我係想了解吓以前嘅事姐
唔使話咩害左我哋或者話人哋係rubbish呀。。。
我而家好支持樓主wor
邊度有blame the victim?

唔好拉咁多人落水
回復 支持 0 反對 1

地上的月影

milkmilk 發表於 2020-7-1 08:47
你地家族 的確係有好人 好多人都知道
但係你地個外交部發言人咁回應人地
“一齊玩 一齊玩”  

我聽聞本身叫人一齊玩個留言係改過
本身係同樓主講不如收埋佢地入去Circus,然後話佢地有九十幾人問返樓主家族食唔食到咁多人,之不過比admin 見到先勸佢改返。不過我就無證據都係聽返黎。
回復 支持 反對

無際的青空

knife.h 發表於 2020-7-1 09:53
我聽聞本身叫人一齊玩個留言係改過
本身係同樓主講不如收埋佢地入去Circus,然後話佢地有九十幾人問返樓 ...

我印象記得好似無見到收埋佢地入Circus既字眼
可能我記性差
回復 支持 反對

地上的月影

danielchan 發表於 2020-7-1 09:58
我印象記得好似無見到收埋佢地入Circus既字眼
可能我記性差

大概係咁既意思? 類似係話自己好多人 問人地食唔食得起
回復 支持 反對

邁步前進者

knife.h 發表於 2020-7-1 10:01
大概係咁既意思? 類似係話自己好多人 問人地食唔食得起

咁又真係幾無謂。。。。。。
回復 支持 反對

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。