Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: 卍御

[吹水閒聊] 其實係咪得我一個討厭抽獎

地上的月影

chun817 發表於 2020-1-31 20:55
根本呢個樓主就係眼紅人地抽到獎, 自己又唔願課金或者擺時間落去
如果每個人按你既理論唔靠抽獎, 咁獎勵機 ...

如果你話建議, 咁

第一選擇梗係原裝搬去電話, 到時肝都方便D

第二, 增加活動寵既吸引力, 當然我都唔係話要放隻伊代係活動入面
         但我係玩水藍係想玩魔力,唔係想玩石器

第三, 改圖要抽真係無謂, 我情願佢提高D卷數, 可以直接換, 一係就流星異變
         宜家你分開抽, 倒完又倒, 倒完又倒, 都唔齊一套

我就拋磚引玉, 咁你又有乜高見呢..

評分

參與人數 1金錢 -1 收起 理由
勤力 -1 山寨!

查看全部評分

回復 支持 反對

奔跑的春風

最後 衣家影響緊隻game新血多少 與你所講既抽獎唔抽獎一啲都無關!
回復 支持 反對

無際的青空

十大年度話題又出現
我覺得你可以選擇唔抽 可以付出多少少時間賺錢直接買
你唔想付出時間就直接贊助抽或者買 這是一個選擇
基本上水藍一直都有新增常規活動 只是欠缺宣傳
受到速食文化影響下 現在每天上線人數平均有4000多個已經不錯
回復 支持 反對

地上的月影

卍御 發表於 2020-1-31 21:21
第一, 我無講過自己係新手, 我只係抱怨點解宜家好少少既寵都要抽, D活動寵好耐都無驚喜

第二, 如果東 ...

第一, 我無講過自己係新手, 我只係抱怨點解宜家好少少既寵都要抽, D活動寵好耐都無驚喜
咁請問你覺得唔抽, 應該以咩形式黎獎勵?公式化用肝就得?

第二, 如果東醫都無人開團, 咁新手又點生存
我前面已經講過, 人地比個GP你就係其中一個比新手生存既方式,姨家BBS仲可以約團, 你有無睇過?一定要東醫先開得團?80級前面無可否認係一定要單機一段時間, 開3群點樣生存唔到? 你想要點樣既生存?完全好似以前正服咁?

第四, 如果一隻GAME無晒新手, 咁咪等執囉, 你到底明唔明,
         即係你一個城市出生率過低, 遲下人口老化, 大家一齊等死啊
咁你有咩好既建議, 單純咁調高新手經驗就可以吸引人流?
唔單止係魔力, 成個ONLINE GAME都就黎式微, 好多人屋企直接電腦都唔裝, GM可以有咩吸引到識飛既方案吸引到D人買番部電腦黎打機?

放低個keyboard, 出去行下啦, 世界好大, 眼光唔好咁狹隘
回復 支持 1 反對 0

地上的月影

卍御 發表於 2020-1-31 21:28
如果你話建議, 咁

真係人唔笑狗都吠, 如果咁簡單, 騰訊仲洗乜咁大陣象開發魔力寶貝M, 點解唔學你咁成套野搬過去?你有無腦?
知唔知姨家單係營運水藍魔力要用幾錢? 開發一隻手機GAME又要幾錢?

第二, 增加活動寵既吸引力, 當然我都唔係話要放隻伊代係活動入面
         但我係玩水藍係想玩魔力,唔係想玩石器
你唔BUY呢套唔代表人地唔BUY, 唔係點解姨家會有一堆人去跑迷宮?起碼GM有嘗試過去改變, 同埋你成個主題核心唔係同抽獎有關系? 獎品既吸引力又同抽獎機制有咩關系?你唔係縑抽獎好煩咩? 你係覺得咩都要抽唔好, 定係獎品唔吸引你所以你唔想抽?

第三, 改圖要抽真係無謂, 我情願佢提高D卷數, 可以直接換, 一係就流星異變
講黎講去你都係唔想用抽既方式去得到你想要既野, 只係靠用時間就可以達到目的
我想同你講, 唔係個個都好似你咁有咁多時間, 大部份都係有一定年紀在職既人, 抽獎就係其中一個折衝辦法。
再者, 單純用時間去換取既野, 價值又係邊度? 時間多個個就嬴, 有肝去刷個個就嬴, D野仲會有乜野價值?成個課金制度都係因為你呢個想法而崩潰, GM靠咩去維護呢個遊戲?

魔力最基礎同吸引人既地方比你講成咁, 我真係鄧你覺得悲哀
回復 支持 3 反對 0

地上的月影

係囉 水藍搞到乜都要抽,機率又低 人地樓主想抽中10隻神木 點知一隻都無 慘慘豬:(
回復 支持 反對

地上的月影

kyiola 發表於 2020-1-31 22:19
係囉 水藍搞到乜都要抽,機率又低 人地樓主想抽中10隻神木 點知一隻都無 慘慘豬:(

點解唔比人打一定量既卷去換呀, 係都要抽, 好唔公平呀
回復 支持 反對

奔跑的春風

如果你話建議, 咁

點解有魔力M你唔去玩,係到嘈有咩意義?
回復 支持 反對

水面上的小草

如果你話建議, 咁

其實...
魔力係一隻咁舊既EXE GAME
連SUPPORT MAC都未真正處理到
唔係你話搬就搬到過去手機到...

另外 其實係隻寵唔岩你心水 / 你唔想龜
你覺得隻金暴宜家好平 想當年吉魯都唔係好貴..
只係咁多年之後佢升左值

可能你宜家龜隻金暴放1 2 年佢都值到1 2 組

好小小又有樣既寵物價貴係真既
但呢隻GAME講真係叫做多選擇
真心改狗改貓改鯊好渣咩? 我唔覺
好貴咩? 你有心搵錢我諗唔會買唔到
咁當然你想要齊晒所有天價寵 剩龜又唔做炒賣/搵錢呢D就好難買到啦
好似香港人買樓都係炒上炒呀買股票呀先咁多層渣手/上到車
唔通個個都係靠返工賺果幾萬蚊就渣住幾層樓/上車咩

另外 其實你態度真係麻麻
唔係話想批評你 唔好咁敏感
但你一開始話新手好難生存
D人先以為你係新手想幫下你
之後你就D 人放埋D無關係既野係你POST到
但你又想開放討論 唔岩聽果D就屌返人咁
咁樣好似無討論空間

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
貓ソ紫鈴 + 1 我很贊同!

查看全部評分

回復 支持 2 反對 0

水面上的小草

講真你去龜黃迷 跑BLUECG圖 一套賣250呀嘛?
跑4轉都1千楓啦
只係你玩呢隻GAME玩得太耐 唔想做呢D野
咁你又唔想參與佢開既任
之後又要話D人生存唔到
只係係你眼中 你玩到無野好玩 你既生存空間得返抽野
回復 支持 2 反對 0

地上的月影

evelynwmy 發表於 2020-1-31 22:37
其實...
魔力係一隻咁舊既EXE GAME
連SUPPORT MAC都未真正處理到

佢用咩態度同人講人地咪用咩態度應番佢囉, 無問題架
用自己狹隘既眼界去定義人地好可悲我覺得, 尤其係一隻老牌既GAME, 佢竟然可以覺得個基礎有問題
唔夠人講就話自己拋磚引玉, 真係好啟發性既討論呀
回復 支持 反對

地上的月影

evelynwmy 發表於 2020-1-31 22:39
講真你去龜黃迷 跑BLUECG圖 一套賣250呀嘛?
跑4轉都1千楓啦
只係你玩呢隻GAME玩得太耐 唔想做呢D野

改圖要抽真係無謂, 我情願佢提高D卷數, 可以直接換, 一係就流星異變

你叫佢儲BLUECG?唔好玩啦
回復 支持 反對

地上的月影

terrywong 發表於 2020-1-31 22:32
點解有魔力M你唔去玩,係到嘈有咩意義?

因為果隻垃 圾GAME黎囉..邊忽似魔力..除左個名
回復 支持 反對

地上的月影

卍御 發表於 2020-1-31 22:54

點解人地間大公司唔好似你咁樣成隻GAME搬過去既? 做隻垃 圾GAME出黎?
回復 支持 反對

奔跑的春風

卍御 發表於 2020-1-31 22:54

甘你仲玩水藍魔力 都唔係你眼中既魔力黎既
回復 支持 反對

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。