Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: henrylam1994

[遊戲疑問] 火、風、地、水精的價錢???

水面上的小草

henrylam1994 發表於 2015-2-1 01:48
抽左咁耐火鼠 乜寵都未見過
我都知係supply and demand,但係精應該係相對難抽

其實大家用SUPPLY & DEMAND 之前有冇做過MARKET RESEARCH?
你肯定賣的不是同一個人? 可能他只是換幾個ACC 來賣
你又如何知道有多少人買?

只是價格一升就說是 SUPPLY&DEMAND
會不會太膚淺了點?

而且可能高價貴賣的也只是同一個人
之前水幣也叫到2500~3000? 難度也可以說成SUPPLY&DEMAND 嗎?

奔跑的春風

古拉格斯 發表於 2015-2-1 03:42
其實大家用SUPPLY & DEMAND 之前有冇做過MARKET RESEARCH?
你肯定賣的不是同一個人? 可能他只是換幾個AC ...

打下機啫 唔洗去做埋marketing
都係純粹搵返D開心 如果賣得高價錢當然好 但如果賣平左 咁咪當自己傻仔左
(純粹個人意見 打機都係開心最重要)

水面上的小草

henrylam1994 發表於 2015-2-1 03:46
打下機啫 唔洗去做埋marketing
都係純粹搵返D開心 如果賣得高價錢當然好 但如果賣平左 咁咪 ...

其實我係覺得某些人將加價 都說是SUPPLY&DEMAND
就好似講緊, 係咁架啦? 犯法阿? 呢D屈機金句

其實加價理論上係無錯, 因為大量玩家量產魔石, 大量魔幣在市面上
魔幣既價值變低, 而唔係真係需求多左而加價
日任都開了很久了吧? 為什麼現在才來加價?
需求有多還是玩家有多? 還是因為魔幣眨值

所以我先覺得好多人都亂用SUPPLY&DEMAND 去分析個MARKET

地上的月影

古拉格斯 發表於 2015-1-31 21:27
某D係, 某D唔係
就好似我上面既150水既例子
同埋抽精真係可以0成本抽, 基本上抽到日任卡賣出去 不蝕反賺 ...

我想講噶系=/= 抽精噶几率無變,d人只系亂定價,以前無日任中平=.=

手機版|Archiver|BlueCrossgate

GMT+8, 2024-5-5 17:09 , Processed in 0.072309 second(s), 26 queries , Gzip On.

© Powered by BlueCrossgate

返回頂部