Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: 切間創一

[遊戲討論] 今次既處理方式真係幫唔落手

關閉 [複製鏈接]

路旁的落葉

哎喲喲
召喚donttouch 成功係咪好開心

其實我仲未知創一係邊個:0)  
但係話要追擊我個條on9仔真係好撚柒
屌你老味狙擊我又無撚哂影
好撚心你個廢柴就收皮啦,
經歷過咁多次比人狙擊, 你都算係最撚柒廢個個

我唔on就=你狙擊成功
唔撚好再活係幻想世界啦, 出街行下啦

地上的月影

ufp90ia1992 發表於 2015-8-1 11:50
其實唔滿意GM處理手法果班咪走囉
就係咁簡單
既然覺得哩度既GM能力有問題

嘩 又係呢句
小學雞到…

呢喃的歌聲

切間創一 發表於 2015-8-1 19:48
合理解釋係水幣數量急速上升 急速眨值   所以第一天的水幣購買力下降

之後水幣數量急劇下降  急速升值 ...

痴撚線 FF 88

呢喃的歌聲

切間創一 發表於 2015-8-1 19:48
合理解釋係水幣數量急速上升 急速眨值   所以第一天的水幣購買力下降

之後水幣數量急劇下降  急速升值 ...

你第一句都錯左啦 如果水幣貶值點解對緊2000 : 1 呀?
如果水幣貶值 水幣買裝係咪又同買料一樣要計返比例?

你明唔明我講咩?

你真係9UP喎師兄

管理員

銅牌保證金勳章銀牌保證金勳章金牌保證金勳章

本來我唔想講,因為講太多我覺得無意思,
因為呢到好多人根本一開始就已經帶有色眼鏡睇我地
例如:https://www.bluecg.net/forum.php? ... 5920&extra=page%3D1
發生咁樣既事無論對大家定對我都一定唔係好事
但都可以比人講到我要突登要玩大家咁
而家我繼續開就會有人話我唔通有錢唔搵?
同時都有人會話實執啦GM都搵夠賺夠
其實我賺得多與賺得少又有咩關係,係咪蝕錢咁你地就會支持,咁就滿意?
係咪我每個月所有贊助係要分四成比大陸我都要同你地講?(佢地基本上仲要係唔洗理)
心照?照咩?從開服以來一直以來我唔覺得我有變過

當然我覺得樓主唔係惡意,我回正題

我先唔講回到 07/11 定現狀較好,
因為論壇早前事故,為免同樣問題,我地將帳號數據轉移保存到其他伺服器上
另外一點就係帳號綁定,帳號綁定既資料本來並都存放係論壇伺服器上
即係我地唔可能將帳號部份(非指角色)都回溯到當天

我知道呢到有人笑緊我地回報區咁多問題點收科?
我只可以講無論我點做結果都係一樣,問題都會係一樣咁多,
即使完整回溯到 07/11 問題數量我都唔認為會有減少(我上面講左),除非樓主係指回溯後我唔理其他人
係,而家問題係超多,但無辨法,一係就執,一係就係繼續做落去,我簡左後者

公告入面我已經講過,亦有講我地知道問題既存在,
決定係我地考慮過認為最好既辨法,我無呃你地,發生咁既事真係好對唔住。

評分

參與人數 13金錢 +17 收起 理由
SAYA + 1 GM辛苦了~ 0.0
占占 + 1 支持你到2046
kuma1999 + 1 我很贊同!
tetris123456 + 2 我很贊同!
dd2jo2vd333 + 2 有料
老貓燒了鬚 + 1 有解釋較易令人接受
ngo0517 + 2 GM,加油,你既努力有人睇到嫁
chun0610 + 1 我很贊同!
po456789 + 1 GM加油!!!
毛迪b + 1 加油
老字號 + 2 加油呀頂住呀
伊利丹 + 1
percept + 1 GM辛苦了QQ

查看全部評分

無際的青空

GameMaster 發表於 2015-8-2 04:36
發生咁樣既 ...

既然有d野做左已經番唔到轉頭
講多都無謂
但有唔小人已經講左長KEY,採證等等的道具消失左根本升唔到lv
而且等又唔知等幾耐 重解又怕斷線
有冇可能暫時解除呢d限制
我唔識整game唔知難唔難搞

管理員

銅牌保證金勳章銀牌保證金勳章金牌保證金勳章

y1994101 發表於 2015-8-2 05:11
既然有d野做左已經番唔到轉頭
講多都無謂
但有唔小人已經講左長KEY,採證等等的道具消失左根本升唔到lv ...

OK
https://www.bluecg.net/forum.php? ... o=lastpost#lastpost

評分

參與人數 3金錢 +3 收起 理由
davidyeung + 1
軟雪糕 + 1 支持GM
伊利丹 + 1

查看全部評分

邁步前進者

例如:http ...

UID23 表示支持GM...
真心覺得GM有心搞好呢個服.
我由封測開始玩.雖然無玩左一排[因為私人事同埋學業先無玩]
眼見之前有大大小小既問題. GM都解決到
希望大家都相信GM佢地真係會搞得掂
大家唔好再比咁大壓力GM.
其實佢地都真係好努力架啦.....
比D時間佢地做好佢啦
非打手.

呢喃的歌聲

軟雪糕 發表於 2015-8-2 07:13
UID23 表示支持GM...
真心覺得GM有心搞好呢個服.
我由封測開始玩.雖然無玩左一排[因為私人事同埋學業先 ...

AGGER   D人笑GM回報區多問題真係好反智
一邊等緊回報 一邊笑又一邊屌 又話DEL GAME又勝  幾歲細路咁

路旁的落葉

mark356241 發表於 2015-8-2 08:44
AGGER   D人笑GM回報區多問題真係好反智
一邊等緊回報 一邊笑又一邊屌 又話DEL GAME又勝  幾歲細路咁

點會反智? 可能你唔知咩叫苦笑
我唔知人地笑乜,但我見到回報區個人數真係唯有笑一笑黎安慰自己
同埋我都睇唔到有人又等回報又笑又屌又del game

路旁的落葉

同埋gm上面都間接認左回報區問題真係多到未必2-3個星期處理得晒但佢冇辦法
我都覺得gm係做得好盡責盡力
但有時現實d係唔得就唔得
照目前進度冇2個月都唔洗諗搞得晒

禁止訪問

奔跑的春風

例如:http ...

其實呢D時候GM除左公告外真係要出黎講幾句,
因為而家隻GAME真係問題一個接一個,
比人FEEL到好似隨時會執粒咁,
有GM出黎解釋下玩家會安心好多.
以後真係要睇緊D個SERVER, 同埋CHUR下大陸個邊.

難得有隻魔力係HK人GM,
仲要SETTING做得咁好又多人玩,
真心希望水藍可以捱到呢關
加油, 唔好放棄呀

邁步前進者

清流 發表於 2015-8-2 13:59
其實呢D時候GM除左公告外真係要出黎講幾句,
因為而家隻GAME真係問題一個接一個,
比人FEEL到好似隨時會執 ...

同過大陸人做野既都知 ..
好大部份你點chur佢都係唔願郁
呢個都係GM其中1個難處

宜家在點講都唔會返轉頭 (之前極反對呢次做法)
但係個回報區真係2,3個月先有可能處理得晒..(仲未計佢係咪真係可以將double左既水幣回收得晒)
呢個係事實 大家都唔可以否認
未處理完之前 黑水黑寵都會四處擴散 2,3個月後先黎追 跟本就追唔返
大家唯有承受今次既市場影響
否則仲係接受唔到就 除左棄game都無其他選擇
最慘係果班賣左帳出去既玩家 佢地真好慘嫁 未處理到佢既時間
想用水幣買野都無得買..只可以一直咁等

水面上的小草

Zechs 發表於 2015-8-3 12:18
同過大陸人做野既都知 ..
好大部份你點chur佢都係唔願郁
呢個都係GM其中1個難處

完全中哂我心聲
之前都係極力反對gm做法
但而家都覺得冇得返轉頭 講黎無謂
疊埋心水睇住港版台版d人一齊嘈唔知幾時處理回報好過 食下花生
不過講真有d人奶gm袋底係奶得over左
我明gm盡左力 但係你冇理由入去屌d等得耐ge玩家話唔應該躁
有d人而家真係乜q都冇 online都冇野做
你仲要講到係佢地有問題 回報唔夠齊圖同log
大佬呀而家佢地打機咋 吹到要下下同你影相記低有乜野落過手?
唔好因為人地用字躁diu gm就本末倒置搞到好似一開始回溯係玩家問題啦 真係睇到d 護航reply都想笑9佢地

手機版|Archiver|BlueCrossgate

GMT+8, 2024-5-22 04:00 , Processed in 0.094678 second(s), 32 queries , Gzip On.

© Powered by BlueCrossgate

返回頂部