Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: 切間創一

[遊戲討論] 今次既處理方式真係幫唔落手

關閉 [複製鏈接]

水面上的小草

ufp90ia1992 發表於 2015-8-1 12:13
停左幾日既維修,
有而家既處理方案GM當然有一定程度既考量,
你估哩度既GM好似你條傻系咁唔識用腦諗野?
...

哈哈笑左

邁步前進者

ufp90ia1992 發表於 2015-8-1 12:07
你條ON9你估我會同你班小圈子玩咩傻仔
老實講,我狙擊左幾日
停左係因為我純粹想息事寧人咋低能仔
...

笑撚死我

屌你老母撩撚起個火頭

講撚明要追擊佢

oh    跟住發覺唔夠做啦

縮沙

就話要息事寧人

笑撚到我仆街

重有 你件傻系 dontouch同我唔熟

我只係純粹路過

我同佢未試過一齊組團 升lv 打王

小圈子?

你都on撚9

真係唔知頭唔知路柒下柒下咁款

重有你件傻系

睇下討論區有幾多個反對聲音   睇下有幾多人反對咁回朔先好講野啦on9

https://www.bluecg.net/forum.php? ... &extra=page%3D1

最後

市埸學分析家=識開私服

乜撚野邏輯黎

思維真係混亂到極

真係on9無極限

無名的旅人

泉鏡 發表於 2015-8-1 12:08
如果係1日內可以將交易KO返
蝕左GE拿返 賺左GE冇返
咁其實= 冇回溯

佢所講既公平係大家一陣11號重新起步最公平

但時間對於11-28依幾日不同進度既玩家 根本就唔公道

地上的月影

切間創一 發表於 2015-8-1 12:06
我明白

可以先暫停伺服器運作

我自己覺得兩個方案都有佢既問題, 理性討論下
即使係全數回溯至11號, GM都肯定要作出贊助以外既賠償
我相信唔賠水幣既話應該又有人會唔份氣
但係賠水幣都係會有人屌
而且賠水幣既方式係點, 每隻角色定係每個BBS acct都係一個問題
賠幾多又係問題, 每隻50級人物1000水既話, 你睇下出面幾多企鵝就知有幾恐怖
到最後我相信水藍都係會通漲

至於暫停伺服器運作再處理相關帳號交易問題
其實都係相當麻煩既一件事
我相信伺服器無返一頭半個月都開唔到
而且咁樣變相係要GM獨力去恢復水藍既生態
依家呢個做法雖然會出現通漲
但至少玩家都可以幫手等伺服器自然回復

講真, 我覺得講到尾都係:
趁火打劫果班人仆街死啦

歡喜的慈雨

miliardo 發表於 2015-8-1 12:07
咪撚玩喇 我宜家有撚講過係因係CLAIM唔足而去小9你地呢班大帝咩

宜家係因為選擇性回溯造成勁多漏動呀
...

我用返你個句 轉左個SUBJECT同OBJECT姐
大家一樣可以做返呢19日內所做既野?
你係學生放緊假呀?
你有我冇呀

呢喃的歌聲

泉鏡 發表於 2015-8-1 12:08
如果係1日內可以將交易KO返
蝕左GE拿返 賺左GE冇返
咁其實= 冇回溯

宜家就係你所講
有班人係呢19日入面打到既野既價值比起其他人多(先唔講呢班人有無係呢次選擇性回溯賺左幾多千水)
如果要回到711 就覺得咁回法 佢地就蝕得甘過其他人
對呢班人黎講完全唔公平

呢個諗法跟撚本就係完全著重於自己既得失 跟本就無顧及成個環境既諗野
仲要回人地反對宜家咁既回溯 唔LIKE咪咪撚玩囉
呢班大爺完全自私

邁步前進者

ufp90ia1992 發表於 2015-8-1 12:13
停左幾日既維修,
有而家既處理方案GM當然有一定程度既考量,
你估哩度既GM好似你條傻系咁唔識用腦諗野?
...

佢考量完唔代表佢可以諗到最好既處理方法

呢度既gm梗係有用腦

不過係你件傻西唔撚用腦

歡喜的慈雨

poon0919 發表於 2015-8-1 12:07
老實講 你冇左LV 技能經驗都還好
你依家冇撚晒D物品數據 回D又唔回D
A賣1000水比B B又轉賣比C C又轉比D  ...

你里洞刷石唔賣既?擺係倉庫唔郁等變化石既?
你整料整裝都唔賣既全部 等變古董?
D裝既數值同數量 D原料數量一定唔記得架啦
我都有一堆
照回睇下GM點安排囉

水面上的小草

bt13121133 發表於 2015-8-1 11:37
原來你冇賺冇蝕
難怪覺得返返去11號都冇所謂

CHING我本來唔想再討論落去 因為覺得已經無謂
但既然你開到名我就講下
利申: 純討論唔係搵交嗌

好多人都會話今次出黎既問題水幣,問題道具,甚至問題寵物(YES,有複制寵存在)
可以等GM處理回收
我唔係話信唔過gm,但真係可以去回報區睇下個數量先
gm要處理以上冇被回報既問題水寵之前,要先搞掂幾千個玩家回報
你自己睇下已解決個數量
所以我覺得,如果等gm解決完呢堆問題水寵,其實講梗既時間係長到喊,到時有冇人care呢隻game講真已經冇人知
同時呢堆貨已經散到七零八落,無從考證去左邊度 (除非你信gm真係神,幾十個人轉過手既野都查到咁清楚)

第二 成日話魚蛋論睇唔過眼人地白賺
因為而家唔係魚蛋論講,gm俾多粒魚蛋人喎
係我訓醒發現我冇左串魚蛋仲要收唔到錢 我自己直接蝕比人地賺
所以根本唔可以用魚蛋論去講

第三 "回到7/11 一樣好唔公平"
其實個SER死左冇左數據之後 所有返唔到7/28既處理手法都實有唔公平同實有人有損失
但我自己覺得一齊返7/11 = 大家都share個LOSS ,而且個損失係有限,因為一定係呢十幾日既野
但而家有人真係乜Q(帳,錢)都冇晒,有D人冇蝕甚至有賺係因為有人乜都冇晒咁幫佢地食左果堆LOSS
我自己會覺得相對之下一齊返7/11 公平少少囉  (利申: 今次回溯我蝕少少,比起蝕幾萬水果D人微不足道)

水面上的小草

其實我覺得大家都唔洗咁harsh既D字眼
我覺得係度出得聲既都未必真係大賺果D啦 果d而家unun腳食梗花生

不過有時見到D人不斷提GM會搞GM會搞真係覺得傻左d姐
gm有咁神一開始就有多幾份數據BACKUP啦屌

無名的旅人

epico 發表於 2015-8-1 12:23
CHING我本來唔想再討論落去 因為覺得已經無謂
但既然你開到名我就講下
利申: 純討論唔係搵交嗌

咁叫公平? 全部人回復曬11號就叫公平?
唔同進度既人 一下子擦殺曬叫最好最公平?

我叫問點樣補償依18日現實時間既損失?

呢喃的歌聲

bt13121133 發表於 2015-8-1 12:18
我用返你個句 轉左個SUBJECT同OBJECT姐
大家一樣可以做返呢19日內所做既野?
你係學生放緊假呀?

我都想係學生呀
你估回到711 我有學生咁多時間去玩咩
但係你宜家完全選擇性去復我啵!!

我講既漏動 你自己用你個屎弗諗下喇
回到711 點會出現咁既漏動呀
仲要呢炸漏動係完全破壞平衡生態

成9日著眼19日內所做既野 硬係覺得回到711 只係得你1個回咁
你話無咁多時間去追果19日所做既野
我都講左GM跟本有能力令玩家可以短時間內達至相近既結果
宜唔係宜家咁樣要等返最少一頭半個月 咁既回報機制
你有冇諗過宜家帳又放左出去 裝又係咪人地度 錢又係人地度既玩
得返個可能係空身既帳號 點樣等回報補返回? 唔通人地用一頭半個月去等
而你地就係呢一頭半個月又將差距拉得更遠!?

水面上的小草

Nwn49 發表於 2015-8-1 12:27
咁叫公平? 全部人回復曬11號就叫公平?
唔同進度既人 一下子擦殺曬叫最好最公平?

ching 冷靜少少睇晒人地打乜先
我已經講左點都有唔公平,不過我睇唔明要一部分人蝕到入肉咁樣既處理手法會比每人蝕一公平
講到尾你都係覺得你呢十幾日爆肝咁打S章值錢過人地成個ac姐

點樣補償e 18日既時間損失你就識講
點樣補償而家賣完ac,本來清既裝去晒人地度自己仲要冇錢收到 你又唔講下

路旁的落葉

miliardo 發表於 2015-8-1 12:18
宜家就係你所講
有班人係呢19日入面打到既野既價值比起其他人多(先唔講呢班人有無係呢次選擇性回溯賺左幾 ...

屈機LO

回到7-11 大家用返同樣時間  你賺GE照樣比人多 [唔通回到7-11 打唔到S會變同你搶打S章?]
咁都叫唔公平...                                            [真係唔計得失  你重打返D S埋得 你都冇蝕]
真係唔知邊D先係著重自己GE得失

真係好想  GM將個服RESET做0
睇下讚成定反對呢次回GE人 會繼續玩返
著重個人得失...  老實講  我係唔回7-11先賺

水面上的小草

泉鏡 發表於 2015-8-1 12:31
屈機LO

回到7-11 大家用返同樣時間  你賺GE照樣比人多 [唔通回到7-11 打唔到S會變同你搶打S章?]

我覺得將個ser reset做0就一定極端左ge
亦都冇咁既需要

手機版|Archiver|BlueCrossgate

GMT+8, 2024-5-15 16:22 , Processed in 0.090439 second(s), 26 queries , Gzip On.

© Powered by BlueCrossgate

返回頂部