Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: chuen1874

[討論] pk場扣耐問題

無名的旅人

a1984228 發表於 2014-3-4 13:06
金錢 3
積分 3
主題 0

你要咁諗我都無所謂O既
做人要倒得番轉頭 人生小道理;P

其實你係咪唔知自己幾煩? 我已經好少上BBS
次次D POST都見到你  舉幾十個例子
無人答你無人屌你 係無人想理鳩你渣 醒下啦好嘛....

GM 覆佢,你又以為GM幫你拖咁
其實人地覆乜野都5緊要 因為你都係要覆到人地收口先覺得贏
我宜家就收口喇 你贏
回復

地上的月影

風過留痕 發表於 2014-3-4 13:10
你要咁諗我都無所謂O既
做人要倒得番轉頭 人生小道理

首先,如有得罪多多包涵

我都只係唔likey佢係人就屌先玩下炮文姐:)

講野比例子係加說服力,從來無諗過有咩人會幫拖,大家都係發表自己意見,都係果句,唔係贊成就係反對

你既意見我會聽,多謝你:)
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-4 13:04
真係多9謝你打咁多字黎應我
首先 我未見過政府拍賣招標之前係唔SHOW個底價比人知 家陣你自己開個POST
(【 ...
呢D係味叫食提子我就唔知啦

原本我廢事應佢post,不過而家比你睇,點解佢要開post

Bbs記唔到太多pm,之前果D仲精彩

Discuz! X 短消息記錄(此消息記錄不支持重新導入)

================================================================
消息對像: 少理喇叭
================================================================

少理喇叭        2014-2-21 18:16
真心的 我出700水

a1984228        2014-2-21 19:08
請問你買哪樣呢

少理喇叭        2014-2-21 19:48
改人

a1984228        2014-2-21 19:50
改蜥蜴嗎?

少理喇叭        2014-2-21 23:48
係數

少理喇叭        2014-2-21 23:48

a1984228        2014-2-22 00:12
太低了,唔好意思

少理喇叭        2014-2-22 20:32
如果我用隻-00020改造漂浮炸彈(1lv)+水$換OK?

a1984228        2014-2-22 21:21
改炸彈得4個技位有咩有

少理喇叭        2014-2-22 23:14
有用啦緊係

少理喇叭        2014-2-22 23:14
我可以+500水換=

a1984228        2014-2-22 23:28
加千5水就差唔多

少理喇叭        2014-2-22 23:31
收啦 垃圾

a1984228        2014-2-22 23:33

少理喇叭        2014-2-23 05:35
關於您在「賣 改造蜥蝪戰士(00100) ,另賣 醒獅,神盾」的帖子

我用隻-11323 黃鴨換OK?

a1984228        2014-2-23 09:49
唔喇

a1984228        2014-2-23 11:25
只賣水幣1500

尋晚有人出1300我都無賣

少理喇叭        2014-2-23 15:05
你慢慢賣 我買左隻改狗

a1984228        2014-2-23 16:28
恭喜

回復

路旁的落葉

開呢個主題POST真係易起罵戰 GM已經再3強調不考慮 亦好多人反對 何必執著 我寧願GM著眼係技能,職業,新地圖開發同多搞搞活動上面
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-4 13:30
呢D係味叫食提子我就唔知啦

原本我廢事應佢post,不過而家比你睇,點解佢要開post

你同佢私下既事我冇興趣知
我只係針對住你所謂拍賣既手法
係咁多
回復

呢喃的歌聲

zakasoul 發表於 2014-3-4 13:51
開呢個主題POST真係易起罵戰 GM已經再3強調不考慮 亦好多人反對 何必執著 我寧願GM著眼係技能,職業,新地圖開 ...

係易有罵戰 但我都係想水藍有更好既發展 我先出黎講野 唔係我一早潛水仲洗講咁多野曬口水
回復

邁步前進者

a1984228 發表於 2014-3-4 13:16
首先,如有得罪多多包涵

我都只係唔likey佢係人就屌先玩下炮文姐

好 回下依個POST 先
首先你依D 係炮文? 炮人前先睇下自己邏輯有冇犯錯或者睇下自己講既野有冇自相矛盾。
先唔講你拍賣個件事,就講你依個POST 入面點自相矛盾:
一、"講野比例子係加說服力,從來無諗過有咩人會幫拖,大家都係發表自己意見,"
你話講野比例子係加說服力,咁只要例子正確或者可以表達到自己意見就適合啦。咁你憑乜野話人地用AV女優既例子唔岩呢?人地既意思係PK場入面黎黎去去只有一班人冇新人(先唔理佢岩唔岩先),咁佢只有一個睇字,咁佢就以生活事例(睇同一個女優/片自瀆)來作比喻,咁成個比喻係好合理。因為兩者同時都係普通人娛樂既一種,係用黎輕鬆既行為。咁你依家又唔比人話你舉既例子唔正確,又點解呢?唔係雙重標準喇,先生。

二、論你既例子奧運
奧運裡面運動員苦練十年功,唔單止為求個人係比賽取得勝利,仲係為國家、為屋企人,如你所講,打魔力係為左輕鬆,又洗唔洗好似奧運既苦練十數年咁認真?請搞清楚,奧運既運動員係一種職業,佢地收人工嫁,請問玩魔力又有冇收人工?其次,奧運入面既人原本已經係萬中選人甚至百萬中選人,意即此為一種算係小圈子既野,或者係一種最頂級既人,咁係唔係魔力=奧運=要係奧運入面拎最強?魔力冇其他AREA? 類比錯誤就係你依啲,將兩種唔同既野放埋一齊,冇可比性。

三、唔知你中文成績好唔好喇,咁我就勸你唔好亂用名言。如果唔係就只係係自曝其短,人必自辱之后人辱之用落你地就可能唔錯,睇AV有乜問題先?定你聖人冇睇過?如果係既話,我就道歉,再係依度拜你三拜。你話人地睇AV 腦裡面只有依句野,之後加人必自辱之后人辱之,有乜用。你覺得睇AV 係自辱緊?嗯……我諗全世界90%既男人都係自辱緊。再講你第二句,小人以同利為朋,君子則以同道為朋。然小人以己之心度君子之腹。第一樣野,"小人以同利為朋,君子則以同道為朋。"同"然小人以己之心度君子之腹",兩句係並不相連,我諗大家中學有讀過小人無朋就知道。你放埋係一齊只係用前面個句做"炮點"係毫無意義。再者,你連依句點解錯又點炮人呢,首先,小人係先眼前既利益係冇錯,但係而狼狽為奸就用錯喇,依句既意思係小人只因眼前既利益既作為朋友/交往,係一種好商業既行為,唔代表佢地係狼狽為奸。後一句,你亦都解錯,個道字,唔係你諗得咁膚淺,希望你AL 中化個時有讀書喇,知道咩叫道。係依句入面既意思,道可以解作相同既理想同志向,唔係單單對一樣野既見解,例如有兩個政客同時想為國效力改善國家,但係佢地所想用既方法唔同,亦都可稱為同道,唔係好似你咁講相同既見解。

你既問題就講住咁多先,你想再知多啲,我就講乜你拍賣單野有乜問題。

講返樓主既問題先,樓主PK場唔扣耐我係唔同意,亦都認為樓主既諗法係有少少問題,因為有錢人唔少,佢地依然係會拎套裝去屈人,相反窮人更多,唔可以儲錢整一套頂裝出黎(因為就算儲到都係比人爆),咁就真係間接令窮人同有錢人冇得打。
回復

地上的月影

豬先生 發表於 2014-3-4 19:53
首先你依D 係炮文? 炮人前先睇下自己邏輯有冇犯錯或者睇下自己講既野有冇自相矛盾。 ...

多謝先生指教,真係獲益良多,有D野枕請問先生:)

關於先生既第一點:
首先,舉例子係增加說服力,佢用AV女優做例子係可以,我亦從來無禁止或反對,我只係指出佢舉例不雅。
見到你第3點又係講呢樣野,我想一次過補充。作為一個一開口就講AV既人,如果好似你咁講以日常生活做事例既話,咁佢應該以AV作為輕鬆既主要方式。一個人諗得最多既野往往係最先會講既野(我只係猜測),但係一個正常人又點會係經常睇AV呢,應該仲會做運動,行街,食飯,睇戲,等等。就算睇AV。一出口就以AV作為例子,我覺得無論係魔力既世界定係現實既世界,呢個例子都有所不妥。我想指出以AV作為例子係極度不雅,你有考過中化應該都知道係考官面前講呢樣野作為生活例子係咪恰當。出口就用AV做例子係顯出自己既思想都係有關AV,凸出自己常諗淫慾之事,所以先會話人必自辱之后人辱之",而並非閣下所言所有睇AV既人都係自辱。

關於先生既第二點:
我舉奧運為例,係想帶出選手既一個精神,就係凡事應該全力以負,遇到困難應努力克服,而唔係怨天尤人。如果自己本身有盡全力而失敗,咁樣無可厚非。我並非要帶出奧運賽既比賽情況和制度,所以閣下應該誤解了。同時我表達不好也要改進
再回到該玩家,如果只係得80級,無努力去完成一套裝備就發文,其心態是否也應受到質疑?
呢個精神唔單係用係打機,面對任何事情都應該有此心態,咁就無所謂既類比不當。
另外講題外話,我係呢個POST前段係好言相向,希望佢聽下其他玩家既意見同GM既意見,參考左先,但係佢無啦啦就扯上我隻寵,就此開始炮文。

關於先生既第三點:
首先我中化成績的確唔好,只係岩岩拎E。AV例子我就SKIP先,岩先已經講左。
小人以同利為朋,君子則以同道為朋。然小人以己之心度君子之腹。其實我從來都無講過兩句出自同一作品,只係將兩句說話方係一齊,先指出持相同意見,可以是小人可以是君子,再以第2句指出樓主認為別人在玩離間,指出佢用自己既想法猜度他人,屬小人表現。狼狽為奸係指狼同狽兩種動物,身體上各有不足,佢地互相"扶持"一齊去偷食羊,後被引申為壞人勾結一起,行奸惡之事。我所指小人行奸惡之事可能係過份猜想,但小人為圖利而行奸惡之事亦屬合理推測,當然我都用得唔好,因為我又的確唔知佢有無既。君子你都講得岩,但我只係拎左其中一樣貼題既出來講姐:)

最後想請教我既拍賣有咩問題,是真心請教

補充多一句,其實D人唔滿意我係先由隻改蜥開始,之後對我就有先入為主既諗法。,以我都無計。另外我覺得你講野係理性,希望聽下你既意見

回復

呢喃的歌聲

豬先生 發表於 2014-3-4 19:53
首先你依D 係炮文? 炮人前先睇下自己邏輯有冇犯錯或者睇下自己講既野有冇自相矛盾。 ...

我明白都會有咁既諗法 但係如果一日唔解決到依個問題 我諗新血加入去PK 真係會好少人
回復

呢喃的歌聲

如果拎一個例子就可以代表到我為人係點 你真係世事都給你看透
你可以話我不雅 我講野就係咁直 唔需要扮咩文雅
不過話完我不雅 請轉過頭同你老豆講 你真係好不雅同淫穢 點解你要同我老母扑野
加上如果一句就可以理解到我成日睇AV既話 我可以話你有精神病
你鐘意幻想D人地冇講過既野 之後套落人地身上 你係咪覺得咁屈人好開心?
回復

呢喃的歌聲

點解樓主唔去整一套裝去pk反宜要d好努力儲左好耐錢 ,打左好耐炎2 海神整左套pk裝既人去就無裝既人?唔扣耐普通裝都有著數啦
回復

呢喃的歌聲

pk1314520 發表於 2014-3-6 18:59
點解樓主唔去整一套裝去pk反宜要d好努力儲左好耐錢 ,打左好耐炎2 海神整左套pk裝既人去就無裝既人?唔扣耐普 ...

自己睇番之前講咩...
回復

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。