Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: chuen1874

[討論] pk場扣耐問題

邁步前進者

當年官服咁成功主因係7日免費玩
d人係咁重複開新人玩,真正既新人加入既時候就會發覺好多自己友
人流就愈來愈多,自然做得起
扣唔扣耐其實事小,不如諗下點樣增加人氣好過
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-4 08:08
同你講都曬9氣 你自己上網睇清楚D咩叫流標先好解釋啦

講咁多理由全部無視 反駁唔到就收皮 為屌而屌

傻仔,自己唔識流標就話番人,成日正係識懶落隻寵到,而家你個post講pk場,關隻寵賣幾錢咩事,邊個為屌而屌一眼見到 :lol

你而家無野駁到拿,你既point無咩人欣賞wo,你連pk場點解變成咁都唔知,有無分析過啊:lol

你以為好似你咁講就解決到問題?自己唔願意升級,唔願意砌裝就懶係世界的錯,係都要要人地聽你講,你all屎唔出有無懶個地好硬

又話自己開post人地可以反對,而家反對又比你屌,好鬼矛盾L啊:'(

賣唔賣得出有咩所謂,見到有人咁介意佢已經知道隻改蜥講請緊你食提子:(

又講番你d point,PK場無人唔係因為唔爆裝,而家高手們而家都少左玩,而家都見唔到有人用pk卷叫人入去啦

再者,大部份玩家有自知之明,會自己砌好裝先入去,死左唔會懶GM既錯,不過有時有d設定唔太岩先上來問下。

我見有人都會自己叫80級唔用裝點,呢d人自己可以解決到,點解得你要上bbs 因為d人不自量力,無裝無等級又要同老手打,死左就話人無技巧靠裝屈,真係dllm砌套裝出來唔使時間心機咩,你講到砌裝咁L易你唔整番幾套

同你講先真係晒鳩氣,慢慢自Hi,唔肯付出反而怪人太努力,咩撚野point來,真係聞者濕鳩,聽者流淚啊:'(
學你咁講:希望GM有朝一日回心轉意,真心希望GM採用你意見:(
回復

呢喃的歌聲

cheukkin1991924 發表於 2014-3-4 09:16
各有好壞

唔扣耐->實際情況係而家pk場冇人氣

雖然我都想扣耐減半 但gm都講左冇技術可以整到

你講中左我想講果d野 最緊要pk場我覺得係平有平玩 貴有貴玩
回復

邁步前進者

突然又諗起一樣野
我最近做任務,有時要等好耐,例如有d任會限白天or晚上先可以做等等
咁通常大家係度等,冇野做,緊係pk玩下架啦,但係我問親個個都話扣耐所以唔玩
但係大家lv唔夠高又唔會晒時間去冇咩人既pk場等玩pk,最後就變成冇人p
如果轉左扣耐,咁係邊度打都一樣,會唔會多左人打pk?
個人諗法~
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-4 09:46
傻仔,自己唔識流標就話番人,成日正係識懶落隻寵到,而家你個post講pk場,關隻寵賣幾錢咩事,邊個為屌 ...

原來家陣流標叫人出價先 唔岩自己心水價就話唔岩價就可以流標 我真係學到野
連自己連個底價都冇set出就話唔岩價 擺明係奸商厄水魚 最緊要係有人出過價嫁wo

砌唔砌裝就玩家自己原因 pk場係咪要變成入場都有裝先可以玩
你唔明我唔怪你 最少仲有其他玩家明我講咩
日日對住果班人玩 同你日日打飛機睇住同一個av女優有咩分別 你唔悶我都悶
我幾時有講過砌裝易 你智商有問題定係思覺失調?

咁多個人留言有冇屌過佢? 點解我淨係屌你一個?因為你係厄水魚既死奸商囉
回復

呢喃的歌聲

cheukkin1991924 發表於 2014-3-4 10:16
突然又諗起一樣野
我最近做任務,有時要等好耐,例如有d任會限白天or晚上先可以做等等
咁通常大家係度等,冇 ...

而家跟本就係玩家個思想唔同曬 因為pk怕曬錢扣耐唔去p

當年邊有人理依樣野 係咪都隨街p嫁啦

(水藍已經比正服易搵好多錢)
回復

邁步前進者

我而家全身9lv普通輕裝總共3m幾,單開去里洞打3,4轉就回晒本
完全唔會肉痛- -
怕晒錢果d應該係扔左幾百上千水幣落去做神裝既人,好正常既
你無啦啦話扣耐,我係佢我都插到你飛起@@
始終個ser已經run左一段時間,有d野定左唔易改
回復

呢喃的歌聲

cheukkin1991924 發表於 2014-3-4 10:43
我而家全身9lv普通輕裝總共3m幾,單開去里洞打3,4轉就回晒本
完全唔會肉痛- -
怕晒錢果d應該係扔左幾百上千 ...

佢地打你又唔中 你就係咁1場清 回到本分分鐘耐都係扣得10-20左右
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-4 10:19
原來家陣流標叫人出價先 唔岩自己心水價就話唔岩價就可以流標 我真係學到野
連自己連個底價都冇set出就 ...

眼殘就睇48#啦,柒到不敢想像

不過你講得岩,同拍賣底價差太遠就要流標,唔係比人圍標點算?政府都係有底價先招標,自己要做Cost Estimation,唔係既人地用過低價/過高價出標,政府咪出事?

過高價,政府就浪費公幣,比市民屌到開花。過低價者,可能因建築設計存在漏洞,將來有機會引致巨額賠償,又或者比承建商圍標。又以拍賣行拍賣商品為例,拍賣官會宣告起標價,竟標者會一口為單位咁出價,但如果叫價只有幾口,拍賣價未達目標底價,拍賣者可收回拍賣品。條件係要支付拍賣行既成本發行政費用(水藍拍賣唔使比行政費:))

仲有人地講例子係用政事正經事,閣下就用...AV女優係你腦入邊就只有呢D野人必自辱之后人辱之:)
雖然唔明女優們對水藍魔力一眾玩家有咩慰藉,但起碼可以令閣下可以自hi :lol

呢個post反對你既人都比你插,佢地真係同你講到無鳩氣先廢事彩你炸,你以為自己講野真係好有point有既,咪就係GM都屌柒你既勁point囉

但真係唔想見到你咁有趣,講d野比你知。
想要GM聽你意見唔係靠屌就得,你要比D論點論據佢丫嘛。GM反駁你,你竟然你GM都屌鳩埋,你覺得你再講落去會聽你咩設定係GM定,你要佢改無問題,但你屌到咁撚衡,擺明要落晒GM面,咁你比佢屌都無可厚非:lol

仲有,原來你都知砌裝係唔容易,咁姐係有人唔想練級,唔想砌裝,就要人地有努力有付出既人陪你牙?你叫下李嘉誠唔好住豪宅,唔好坐私家車嘛,陪你訓房逼巴士地鐵,咁大家係香港生活就夠晒公平:lol

再者,小人以同利為朋,君子則以同道為朋。然小人以己之心度君子之腹。
翻譯埋比你聽,持相同意見可以係小人,可以係君子。小人只會以眼前有共同利益而狼狽為奸;君子則以相同見解而惺惺相惜。再講明d,我係到屌緊你,話緊你係小人啊,係你先會覺得反對你既人係附和:lol
回復

無名的旅人

a1984228 發表於 2014-3-4 11:29
眼殘就睇48#啦,柒到不敢想像

不過你講得岩,同拍賣底價差太遠就要流標,唔係比人圍標點算?政府 ...

其實你可唔可以唔好咁煩膠
你拍賣走數大家知唔出聲屌姐
你試下你係買家  你咪又係唔同態度
打機打到教咩人生小道理
人地需唔需要你教先
唔好做鍵盤戰士做到極限吧
有時嘈幾句無人理你
你係度千字文九唔搭八 阻住人睇帖
要睇奧運就去睇  我想玩下魔力
唔洗又引典故又講修詞

終極利申
反對樓主建議
回復

路旁的落葉

cheukkin1991924 發表於 2014-3-4 09:16
各有好壞

唔扣耐->實際情況係而家pk場冇人氣

以前玩pk真的很開心 那時候會有人叫人到他的家裡pk
玩家等級由20-100也會有 很多人也會參與 真的是隨隨便便就會有一團人在玩pk
現在pk場的玩家 基本上10個有8個也是神裝吧 變得根本沒位置給那些打算隨隨便便玩玩pk的人
因為對方是神裝 基本你每次和他pk也是同一命運 沒什麼戰術可言

我是支持扣耐久的
加上這服之前不是有一大班人說保留原魔力的風味嗎
扣耐久是原魔力的風味和現在已經有耐久布可以修裝而且不扣總耐久度
回復

呢喃的歌聲

真係多9謝你打咁多字黎應我
首先 我未見過政府拍賣招標之前係唔SHOW個底價比人知 家陣你自己開個POST
(【拍賣底價】改造蜥蝪戰士(00100) - [閱讀權限 200] ) 你比自己睇?
你自己開POST叫人出價
https://www.bluecg.net/forum.php? ... amp;highlight=00100
依個就係人地話你
https://www.bluecg.net/forum.php? ... amp;highlight=00100

乜家陣拍賣係0底價 之後叫人出 唔岩價再流標? 我真係未見過新聞會出現過咁既奇事?
加上你廢UP1堆字 完全唔知你想表達D咩

用唔用AV女優黎比 我覺得冇咩問題 你可以自命清高 唔睇AV唔打飛機
而我講既野入面有咩論點 你睇唔到你既事 或者你可以去驗下眼 加上已經有其他玩家出好壞處

我唔認為我有屌GM OR GM有屌我 如果你係鐘意玩離間 依到唔岩你 我講既都係反映緊我既意思
由始至終我都係屌緊你係一條反口狗

加上我一隻生產系都冇 我得隻醫生 何來有利益 唔信你可以叫GM睇我AC紀錄 冇利益收入何來做小人
賣文采前先好好查清楚對方有咩人 唔係只會比人笑你戇鳩

回復

地上的月影

風過留痕 發表於 2014-3-4 12:50

金錢 3
積分 3
主題 0

係咪開新帳撐自己我就唔知,拍賣規矩一早定左,唔鐘頭意可以無視我帖,唔鐘意我既規矩可以唔買,如果真係有人又要bid又要屌我,咁精神分裂我都無計點都好過有D人拍賣無Deadline:)

仲有我隻改蜥同呢個post有咩關係,成日都要提:'(
講例子都唔比,連反對都唔比,咁叫咩討論區
回復

呢喃的歌聲

風過留痕 發表於 2014-3-4 12:50

多謝

但你反對 我都明你地D裝難砌
但咁落去貴裝賣比玩家只得一套
齊裝 就唔洗再買裝 因為唔扣耐...
再買只係練工裝
回復

呢喃的歌聲

風過留痕 註冊時間2013-12-16 17:31

少年,你太年輕了。你以為這個論壇上真的有那麼多人回覆你的帖子?其實都是我一個人回的,不然我再換個ID發同樣的話給你看。
回復

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。