Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: chuen1874

[討論] pk場扣耐問題

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-1 22:52
到時你是不是有問題? 我只是說現場PK場裝備問題
新手要輕鬆玩 你卻要別人為了輕鬆玩叫人打石買裝?
為何 ...

已經說過你可以跟自己的朋友玩,PK場就是這麼現實,就跟社會一樣。你可以不穿裝,你可以自己輕鬆玩,但憑什麼要別人陪你裸裝呢?

你自己看不明白我的拍賣方式是你智商有問題,況且我一開始就寫了規則,難道有人是文盲嗎?知道什麼是流標嗎?

不過閣下腦袋有問題就不計較了,而且只有垃圾才會開口說別人是他的同類,這我也替你悲哀

真不好意思,我幫垃圾回收再造的語氣重了點

最後要說的,玩遊戲要懂得尊重,你說人是垃圾?言論自由不是給你用來侮辱別人,自己想想吧,社會的棟樑
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-2 01:50
已經說過你可以跟自己的朋友玩,PK場就是這麼現實,就跟社會一樣。你可以不穿裝,你可以自己輕鬆玩,但憑 ...

噢 原來價不合自己心水價就流標 媽的你懂不懂什麼叫流標 不懂就自己上WIKI看
不合價不賣 為何不在拍賣先出心水價賣 你在找水魚嗎? 你以為別人會出你所謂的心水價嗎
噢 1500水 快點拍張照 鑲起他 掛在牆 真希望有生之年會有人用1500水幣買你的心愛物 不會帶落棺材 (我是真心的想你賣掉)

你能否解釋為何PK場新人加入這麼少?為何還是一堆自己人圍內PK?

最後原來言論自由是不能罵人 媽的 BBS上所有罵人的通通給我通櫃 ,你以為自己是共產黨嗎?
我相信我這個所謂社會既棟樑也比你這個反口覆舌既人好 真可悲 難道你媽沒教你誠信嗎?
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-2 13:16
噢 原來價不合自己心水價就流標 媽的你懂不懂什麼叫流標 不懂就自己上WIKI看
不合價不賣 為何不在拍賣先 ...

https://www.bluecg.net/forum.php?mod=forumdisplay&fid=49
拍賣底價一早寫左係到啦 唔知頭唔知路就唔好亂UP啦
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-2 13:37
https://www.bluecg.net/forum.php?mod=forumdisplay&fid=49
拍賣底價一早寫左係到啦 唔知頭唔知路就唔好 ...

個個都咁打 唔洗叫拍賣區啦ON9

放個拍賣出黎唔岩價就唔賣 都唔知做乜9 想搵水魚都唔好咁陽

一開始你出1500水底價實冇人話你嫁WO 家陣仲要有人出過價 係你自己話唔岩價就唔賣比人

姐係人地D慈善拍賣場 估價10萬 現價 1萬 比人投標 出到5萬冇人最開 你就話冇10萬唔賣啦WO?

你話你自己係咪反口狗先
回復

邁步前進者

扣耐係令魔力既生產更加之進步既野,PK場係令人1日可以無1套裝既地方,無左呢樣野,生產系好快生存唔到,正如家陣無乜封印師去捉寵,因為根本唔成正比,最後就大家自己升然後去唔扣耐既PK打飛機,同PK服無咩分別:D
回復

呢喃的歌聲

沒錢就乖乖賺錢練等阿
想要完PK沒等級沒裝備還想贏?
還是你認為技術可以克服一切?
那我建議你玩CS1.6、TF2之類的FPS
網路遊戲就是這樣 別人花時間金錢堆積起來的優勢你說一句話就要打破?
回復

呢喃的歌聲

9990 發表於 2014-3-3 12:16
沒錢就乖乖賺錢練等阿
想要完PK沒等級沒裝備還想贏?
還是你認為技術可以克服一切?

原來玩pk前先需要有裝備? 沒裝備就不能p嗎
為何不在pk場設立沒10等裝備以上不能內進pk?

自己請到youtube看正服pk賽 難道他們玩的都是不扣耐pk場嗎?錢他們易賺嗎?裝比你們便宜嗎?
生產賣出一件裝就絕後 以後他們吃什麼為生?
回復

管理員

銅牌保證金勳章銀牌保證金勳章金牌保證金勳章

事實上正服 20$HKD = 魔幣100萬,還有極大量量產的裝備修理布,
正服普遍都是以水幣作交易的

設立多一個限等級區域可以,不過你原文沒有提及
不過我覺得這樣還是一樣不怎麼有人玩就是

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
a1984228 + 1 贊一個!

查看全部評分

管 理 員 並 非 隨 時 在 線 , 若 遇 糾 紛 請 先 禮 貌 溝 通 , 自 行 處 理。
回 報 問 題 請 在 客 服 區 開 帖 , 部 分 可 能 需 數 個 工 作 日 或 更 長 時 間 , 請 耐 心 等 待 我 們 處 理 。
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-3 12:37
原來玩pk前先需要有裝備? 沒裝備就不能p嗎
為何不在pk場設立沒10等裝備以上不能內進pk?

沒裝可以照入的,你也可以入去,但為什麼你被殺完又開post抱怨?超專業的自我矛盾

等級沒人高,裝備沒人好,技術也沒到,只會在咀炮,真是奇怪的大腦

你連基本條件也沒有,也不肯付出,你說話有什麼說服力?

當然你可以繼續爭取,但請你給出一點說服力。

不過你連GM都說服不了,恐怕你也要失望了:)

忠告:玩家及GM給你的意見就應參考,不要自我中心:)
回復

呢喃的歌聲

Neru 發表於 2014-3-3 13:07
事實上正服 20$HKD = 魔幣100萬,還有極大量量產的裝備修理布,
正服普遍都是以水幣作交易的

SORRY 其實我唔明你用20$=100W 係做咩 求指教

我原意唔係要限制等級 我原意係希望大家都可以享受PK既樂趣 唔係一味靠裝備 閃閃閃 反反反

等級限制沒意思 要PK可以自己叫1-80 5P5. 咁樣 你都知私服一定係比正服少人 如果入場門檻咁高

新人會不會考慮入場PK呢?
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-3 15:26
沒裝可以照入的,你也可以入去,但為什麼你被殺完又開post抱怨?超專業的自我矛盾

等級沒人高,裝備 ...

我開POST就是建議 大家建議才會令私服更好 你喜歡盲目追隨?
有問題就要提出 接不接受是另一件事
我所說都有理據 你呢?說什麼奧運 這個是理由嗎?
你去PK場需要努力從一個國家內勝出然後去代表他嗎?你代表誰?西醫嗎 東醫嗎?
說別人有裝就要別人追上 才去享受PK
那你去圖書館需要你讀到大學才可以進圖書館享受學習嗎? 這是什麼歪理?
就是因為PK不扣耐就令到玩家可以一裝打天下 不扣耐的話有什麼原因可以令玩家去換裝
就依你所說奧運選手 他們不用換衣服嗎 不耐扣的話 NIKE都倒閉啦 還需要出新裝嗎?
你不用想生產系玩家嗎?要是需求這麼大 我看他們就不用賤價賣裝備給玩家吧

你還是回去你的心水價區去賣你的1500水幣 改蜥吧
回復

水面上的小草

就依你所說奧運選手 他們不用換衣服嗎 不耐扣的話 NIKE都倒閉啦 還需要出新裝嗎?

衣句真係重點
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-3-3 19:39
我開POST就是建議 大家建議才會令私服更好 你喜歡盲目追隨?
有問題就要提出 接不接受是另一件事
我所說 ...

你唔好成日唔夠人講就扯去第二到啦,我隻寵賣幾錢真係關你春事咩

全掉1防賣1500水有幾出奇?只係有人食緊提子姐,得不到的寵物是好酸好酸的:'(

政府賣地都會話發展商出價唔理想收番塊地啦,連流標都唔識仲學人係到串柒染,真係柒L懵懵食甜筒咩:'(

所有反對你既人都係盲從附和?大佬唔係贊成就反對架啦,咁都可以比你作到故事,真係好勁,服到你五體投地啦:'(

本來真係唔想覆,但見你咁有趣真係要奉陪幾下:lol
回復

呢喃的歌聲

a1984228 發表於 2014-3-4 01:46
你唔好成日唔夠人講就扯去第二到啦,我隻寵賣幾錢真係關你春事咩

全掉1防賣1500水有幾出奇?只係有人食 ...

同你講都曬9氣 你自己上網睇清楚D咩叫流標先好解釋啦

講咁多理由全部無視 反駁唔到就收皮 為屌而屌

洗鬼酸你隻垃圾改蜥咩

有市場就一早賣能左啦
你留番落棺材一齊訓啦
回復

邁步前進者

各有好壞

唔扣耐->實際情況係而家pk場冇人氣
我估原因係個個都草錢升lv,打到100lv以上買齊神裝(至少我係咁)
之後先去pk場玩,一勞永逸~可以預期再過一段時間應該會多人玩d
但係生產系點都會受不良影響,連帶埋採集系,修理果d更加唔洗講

扣耐->我好耐以前玩正服果陣就係咁(點數卡年代)
果陣雖然扣耐,但係超多人玩pk,pk場有高lv玩
低lv係西e門口玩,20~100lv都有大把人玩pk
我仲記得有一次有人租左間屋,之後係東e帶團45lv以下去玩pk
果次大家都打左成個下午
但係一轉扣耐又會禁亂射,都係一個問題

我個人傾向扣耐會好d,因為我唔係弓手@@
扣耐既話一般玩家唔會追求神裝,因為反正遲早都會爆
普普通通用住先就ok,最重要係server一定會長壽d
不過會唔會多人玩左真係好難講
因為pk場冇人氣有太多原因
多開/升lv太快/server總人數
回復

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。