Welcome to 水藍魔力!

帳號註冊
基本設置

贊助我們
商城道具
遊戲資料
最新公告
帳號資訊
水藍攻略 Wiki
下載區
忘記密碼
帳號轉移
聯繫GM

常見問題
家族領域
名字變更
違規舉報
什麼都有、什麼都賣!
你有沒有看到漢克?
沒有!

角色移除

水藍攻略網

社群招募 & 群組發佈

搜索
樓主: chuen1874

[討論] pk場扣耐問題

呢喃的歌聲

gameisfireforce 發表於 2014-2-27 20:04
唔好玩~咁就唔怕比人屈

斬腳指避沙蟲
回復

敬畏的寂靜

chuen1874 發表於 2014-2-27 20:52
斬腳指避沙蟲

設定為"扣耐用"的話~會玩PK的人更少......
因為"每一點耐用"就是錢.....如果遇上弓手~損失的錢更大....:lol

PK設定一些"限時,登出會消失"的裝備
例如水龍服,但只有一半效果
但這樣做....生產系可能會反對

回復

水面上的小草

唔扣耐 都話收一套好裝都無錢,扣耐 我怕你連入PK場的勇氣都沒有,
而且即使扣耐 亦不代表你不會遇到神裝,你都知世上好多有錢人... ...
回復

無名的旅人

扣唔扣你耐你都係冇人地咁高LV用咁高LV既裝嫁啦 人地用11裝 你用8裝 你唔會以為扣耐你就可以GG人地掛=.=? 你講緊好似係等級問題 唔係扣唔扣耐既問題囉=.= 再者 人地高LV 打粒石打隻怪都快過你 要賺返返黎再去玩PK 點計都快過你掛= = 扣埋耐你一陣又話D人高LV玩晒 之後就要能力限制=.=?
回復

呢喃的歌聲

hung318627 發表於 2014-2-27 21:27
扣唔扣你耐你都係冇人地咁高LV用咁高LV既裝嫁啦 人地用11裝 你用8裝 你唔會以為扣耐你就可以GG人地掛=.=? 你 ...

唔知係你理解有問題定我表達有問題 我講係作為PK既新手 就係代表我得70LVOR更低?
正常人PK都係同D相近等級既人P 除非你係鐘意得30去打80LV果D人

如果扣耐 你會唔會仲係著緊套幾千水既EQ去P? 姐係你會唔會成身APE去爬山一樣 答案係唔會

唔洗比人屈裝 係戰術上面咪會有更多唔同打法

家陣就係你冇裝就唔洗玩 你想同人PK就要儲錢買套勁既先入去PK 咁新手係咪唔洗入去玩?
回復

無名的旅人

chuen1874 發表於 2014-2-27 22:37
唔知係你理解有問題定我表達有問題 我講係作為PK既新手 就係代表我得70LVOR更低?
正常人PK都係同D相近等 ...

係WO 我話人地11裝 你((((8)))))裝 真係唔知邊個理解有問題/____\
回復

呢喃的歌聲

hung318627 發表於 2014-2-27 23:23
係WO 我話人地11裝 你((((8)))))裝 真係唔知邊個理解有問題/____\

家陣係你以為我講緊等級問題 成個POST好似得你一個咁睇

我一直都係講緊裝備問題 家陣玩得PK場既人都係用上曬石既裝玩 你用普通11裝冇上石打 你肯定會贏?

如果有扣耐問題 你仲會唔會成日著住果套先 你都未答我依個問題

一個豬系都夠殺你啦 (好似係)
回復

路旁的落葉

講極都有人重提錢既問題 呢個服錢真係好易搵 認真少少去打里洞/炎2  HEA少少掛3礦賣亞城NPC 慢慢一件件儲 錢實在唔係問題 O件愈賣愈平 27W都有粒 都只係5轉左右里洞既錢 水幣而家大跌價 你要頂命/閃喵帽 幾百水收亦唔難 又要玩PK又唔俾玩勁裝 有D那個 GM已經好努力平衡各職各方利益 如果你唔甘心 大可以升好LV之後 再考慮裝備問題 而唔係馬上 即時 立刻 改變現況
回復

路旁的落葉

試問你上到1XX LV之後 唔洗衝LV 大把時間你搵錢 你想同人玩PK可以 講明普通11裝既PK囉 都有人玩 我開隻85LV魔師 叫人1P1快樂隨便打 就算係咁輸 都唔在乎 知道自已第時有機會搵套勁裝返黎 慢慢再玩 廢有廢玩 勁有勁玩 重想點? 最怕第時真係開左扣耐 無人肯去玩咋= =
回復

呢喃的歌聲

zakasoul 發表於 2014-2-28 00:33
講極都有人重提錢既問題 呢個服錢真係好易搵 認真少少去打里洞/炎2  HEA少少掛3礦賣亞城NPC 慢慢一件件儲 錢 ...

首先 我冇話過唔比玩勁裝 只係相對扣耐會冇咁多人去捨得用咁貴既裝去同人PK

家陣PK場係咪有好多唔同既人? 咪又係來來去去都係果班人

家陣入門咁高級 新黎既唔想玩 你地咪又係係到自己自閉

回復

路旁的落葉

chuen1874 發表於 2014-2-28 00:43
首先 我冇話過唔比玩勁裝 只係相對扣耐會冇咁多人去捨得用咁貴既裝去同人PK

家陣PK場係咪有好多唔同既 ...

大佬 個服開左1年都無 除左頭班馬個D人有錢之外 都有我呢D玩左2個月 日日龜里洞同挖礦搵錢 至少都千幾水身家啦 有心唔怕難 要咪去搵錢整套裝囉 重有 如果打王又扣耐 PK又扣耐 咁到底幾時先捨得用D裝? 新黎唔玩你地自由 新黎都有大把方法搵錢整裝 百閃法裝100W 一日掛礦掛4-7W 得閒打里洞10-15W 10日都有套啦 俾D耐性唔得既
回復

路旁的落葉

真心舉個例 130LV阿羊同佢分身格士 2隻人 日日去打里洞 里洞常客黎 你估佢身裝D錢點得返來? 人地咁高LV都係同一個地方打錢 岩唔岩先?
回復

呢喃的歌聲

zakasoul 發表於 2014-2-28 00:48
大佬 個服開左1年都無 除左頭班馬個D人有錢之外 都有我呢D玩左2個月 日日龜里洞同挖礦搵錢 至少都千幾水身 ...

依你咁既講法 正服pk場係咪就冇人玩 扣耐wo
本身pk 應該就大家差唔多能力 就算能力差d 都可以靠戰術補救
家陣都唔係 要人入黎pk場 就要狂打石 之後買勁裝先有能力有機會打贏
唔係pk場常客既人 為左有得玩就要特登去砌 你會唔會係調轉左黎講丫?
回復

管理員

銅牌保證金勳章銀牌保證金勳章金牌保證金勳章

首先技術上不能得做到扣耐只滅一半

其次是這個應該沒有什麼意義
扣耐不等於就沒有強裝存在,除了裝備還有人物等級的都很重要,
剛進PK場或者新手對上高等級你覺得應該怎麼平衡?
其實作為新手很應該想辨法變成老手或者變強
以目前這裡的狀況,若不追求頂裝,其實不難買得起足夠進競技場的裝備的

再來就是你舉例的 "超石兩下就死左"
你會不會覺得自己的這個舉例技能其實有些不合理 對於這個技能來說
我的意思是假如你本來就會被超石兩下就死的話,其實改成扣耐你都會是一樣,
這個要改變還是得靠你自己的 裝備 和 等級,不是扣耐能夠解決的

然後就是你忽略了正服同樣也存在的裝備耐久修理布
這個我就不說太多

最後就是正服PK場其實也沒什麼人玩的

管 理 員 並 非 隨 時 在 線 , 若 遇 糾 紛 請 先 禮 貌 溝 通 , 自 行 處 理。
回 報 問 題 請 在 客 服 區 開 帖 , 部 分 可 能 需 數 個 工 作 日 或 更 長 時 間 , 請 耐 心 等 待 我 們 處 理 。
回復

地上的月影

chuen1874 發表於 2014-2-28 08:13
依你咁既講法 正服pk場係咪就冇人玩 扣耐wo
本身pk 應該就大家差唔多能力 就算能力差d 都可以靠戰術補救 ...

要回報就得先付出

奧運每個參賽者都是精英中的精英,他們付出10多20年的時間才換來剎那的光輝。他們只會問自己怎樣做得更好,而不是叫別人遷就。

相反,玩魔力應該是享受,但同時也要付出,怎能叫人都不用神裝來遷就你。

從來人就是望高處,這是定律,我反而很好奇為什麼你不是努力追求,而是本末倒置:L

台上一分鐘,台下十年功,要享受之前必先努力付出。這不單在跟你說魔力,更是人生小道理。
回復

注意禮節,避免過短的回帖,培養良好風氣!
若發生問題,回帖請附上伺服器、子分流、所在地區、網絡供應商,以利管理員處理。